Home > Slimdeeldag – 16 mei 2018

Slimdeeldag – 16 mei 2018

slim-3

Je kennis vergroten, workshops volgen, ervaringen delen, dat kan op deze Slimdeeldag.

Op 16 mei 2018 vindt de volgende mini Slimdeeldag plaats.

De mini slimdeeldag is voor verzorgenden en (wijk) verpleegkundigen Amstelring Wijkzorg en professionals van andere organisaties.

Het wordt een leuke en leerzame middag, dat wil je niet missen!  De middag begint om 12:30 uur met een lunch en de rest van je programma kun je middels het aanmeldingsformulier zelf bepalen.

Locatie: Cultuurcentrum Griffioen, Uilenstede 106, Amstelveen

Workshops

“Eén ervaring brengt u dichterbij de visuele mogelijkheden van uw cliënt.”

Bartiméus, specialist voor slechtziende en blinde mensen en de professionals. Tijdens deze workshop zal ervaring en de herkenning van visuele waarneming onder andere door Niet Aangeboren Hersenletsel, met u gedeeld worden.

Financieringen in de zorg

Alle financieringsstromen waar zorgprofessionals mee te maken hebben in de wijk hebben wij in kaart gebracht. In de praktijk kun je situaties tegenkomen, waarbij het lastig is om te bepalen welke financieringsstroom er ingezet moet worden en wat er precies bij komt kijken. Het doel van deze workshop is om jullie in één workshop de informatie aan te bieden welke jullie nodig hebben voor het uitoefenen van jullie werk in de wijk.

Tijdens deze kennissessie zullen we een presentatie geven en elke financieringsstroom apart behandelen. Dit is ook het moment om al jullie vragen te stellen omtrent financieringen. De workshop is interactief en we gaan met elkaar in discussie over de financieringsstromen, nieuwe ontwikkelingen en het delen van kennis zal centraal staan tijdens deze sessie.

Deze workshop wordt gegeven door Lia Jansen (medewerker Wijkservicecentrum) en Lydia Hooijer (projectleider Amstelring Wijkzorg).

Medipoint vertelt over anti-decubitus (AD) matrassen

Ben jij ook zo aan het strubbelen met de verschillende AD systemen? Piept het kastje van het AD-matras en heb je geen idee wat je kan doen?

Kom dan naar onze Medipoint workshop!

In onze workshop gaan we praktisch te werk met de verschillende AD systemen en kleine domotica producten!

Moeilijke mantelzorgers
Omgaan met agressie en moeilijk gedrag bij mantelzorgers

Goede zorg leveren is keihard werken, goede mantelzorg nóg veel harder. Gelukkig gaat de samenwerking meestal goed en is er wederzijds vertrouwen en waardering tussen mantelzorger en professional. En toch zullen veel professionals regelmatig meemaken dat de samenwerking niet altijd vanzelfsprekend is en dat in sommige situaties gemakkelijk conflicten ontstaan.

In deze interactieve, maar vooral zeer praktijkgerichte workshop deelt verpleegkundige en de-escalatietrainer voor GGZ InGeest Martijn Hoenen zijn ervaringen. Hoe creëer je optimale kansen voor wederzijds begrip? Hoe blijf je in contact met een mantelzorger, zelf wanneer er een conflict is? Wat zijn jouw persoonlijke en professionele grenzen? Het komt direct of indirect allemaal voorbij. Op zoek naar inspiratie in de omgang met moeilijke mantelzorgers? Schrijf je dan zeker in!

Aanwezige stands

Gilde wondzorg
Gilde achterwachtteam / verpleegtechnische handelingen
Medipoint
Bartiméus
Projectteam Google voor al je vragen (vergeet dus je iPad niet!)

Sluitingsdatum aanmelden: 10 mei 2018


Inschrijfformulier

Inschrijving is gesloten.

Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.