Home > Weblog > Vacature: collega Wijkservicecentrum (verlopen)

Vacature: collega Wijkservicecentrum (verlopen)

21 maart 2017

Functieomschrijving

Als collega Wijkservicecentrum (WSC) heb je er plezier in om zorgprofessionals in de wijk te ondersteunen. Jij helpt ze verder waar zij vastlopen.

Je houdt je bezig met salaris administratie, facturatie, standaard controles en praktische zaken. Ook vorm je een vraagbaak. Dit alles doe je met 7 collega’s. Het WSC is zeer toegankelijk voor de professionals. Zij kunnen zonder afspraak binnenlopen dit is niet alleen onze taak, maar we vinden het ook gezellig. Via verschillende kanalen krijgen wij vragen binnen, bijvoorbeeld telefonisch of per mail.

Wat vertel je op verjaardagen over jouw vak?

Met 7 collega’s regelen wij de facturatie, salarisadministratie en vormen wij een servicecentrum waar zorgprofessionals terecht kunnen met al hun vragen. Van handschoen tot pensioen alle onderwerpen komen voorbij.”

Wat je écht doet

Je ontzorgt zorgprofessionals in de wijk zodat zij de allerbeste zorg kunnen leveren. Je werkt in een zelfsturende organisatie. Dit houdt in dat je opereert binnen kaders die betrekking hebben op onze drie pijlers: goede zorg, financieel gezond en leuk en gezond werken. Je bent geen standaard helpdesk medewerker, die doorverwijst naar een andere afdeling als het te moeilijk wordt. Je pakt het op van A tot Z.

Hoe doe je dit?

 • Je beantwoordt vragen uit de Wijk met betrekking tot salarissen, iPads, trainingen, etc. Als je het antwoord op de vraag niet weet, draag je er zorg voor dat je informatie inwint om de collega verder te helpen.
 • Je bent in staat om vragen snel af te handelen. Lukt dit niet dan informeer je de collega tijdens het wachtproces betreffende de status.
 • Je werkt met zelfsturende teams. Dit betekent dat je de autonomie van de teams respecteert. De manier waarop je de zorgprofessionals in de wijk ondersteunt is informerend, vriendelijk en helder.
 • Je kan kennis en informatie makkelijk tot je nemen en jezelf eigen maken. Het lukt je om nieuwe informatie eenvoudig uitleggen aan collega’s. Je neemt hierbij niet klakkeloos informatie over, maar denkt hier kritisch over na.
 • Je voert controles uit om te toetsen of collega’s handelen naar de opgestelde kaders. Relevante informatie die hieruit voortvloeit bespreek je met de ondersteuning en de zorgprofessionals.

Hoe je dag eruit kan zien

Het is maandagochtend 8:00 uur. Na een lekker kopje koffie begint de dag met een scrum. We bespreken wat er beter kan en welke informatie het Wijkservicecentrum nodig heeft om de teams te adviseren. Na de scrum is het actie: de lijnen zijn geopend. Team Zijdelhof vraagt of je hen kan helpen met verhuizen en of je een internetlijn aan wilt vragen. Team Middenhof belt en vraagt je mee te denken met een casus. “Mevrouw X heeft nachtzorg nodig, maar ze weten niet hoe dit geregeld moet worden.” Je krijgt een mail van Matthias, de eindverantwoordelijke met de vraag of iemand uit het team kan helpen met het invoeren van 2000 cliëntgegevens. Oh ja, je kreeg net ook een mailtje van de coach met de vraag of je een afspraak wil maken bij de bedrijfsarts.

Team

Je werkt voor en met 700 zorgprofessionals, daarnaast werk je met 7 collega’s van het Wijkservicecentrum en 11 collega’s uit de ondersteuning.

Wij vragen

 • Je voelt je heerlijk in een ondersteunende rol.
 • Je kan goed werken met en in een zelfsturend team.
 • Je vind het fijn om jouw administratieve taken met grote nauwkeurigheid uit te voeren.
 • Je durft fouten te maken. Je kan hierop reflecteren en draagt hiervoor de verantwoordelijkheid deze te herstellen en te voorkomen.
 • Je hebt affiniteit met de zorg.

Je beschikt over de volgende competenties

 • Sociaal vaardig.
 • Nauwkeurig.
 • Goede uitdrukkingsvaardigheid zowel mondeling als schriftelijk.
 • Oplossingsgericht.

Wij bieden

 • Een informele en gezellige werksfeer.
 • Inschaling conform CAO VVT 2016 -2018 FWG 50.
 • Je hebt minimaal 237 vakantieuren o.b.v. 36 uur.

Sollicitatieprocedure

 1. Solliciteer: Stuur jouw cv en motivatiebrief naar het Wijkservicecentrum. wijkservicecentrum@amstelringwijkzorg.nl
 2. Telefonisch contact: Eén van de collega’s van het Wijkservicecentrum neemt contact met je op. Op basis van jouw CV geven we aan of we wel of niet verder gaan.
 3. Kennismakingsgesprek: Alle collega’s van het Wijkservicecentrum willen je leren kennen. Je krijgt twee gesprekken; eerst met de ene helft van het team, dan met de andere helft. Kort na het kennismakingsgesprek krijg je telefonisch te horen of we met jou verder gaan in de procedure. Gaan we met je door, dan volgt…
 4. Het tweede gesprek: We gaan wat moeilijke vragen stellen. Ook dit gesprek vindt plaats in twee delen.
 5. Beslissing: kort na het tweede gesprek besluiten we wie onze nieuwe collega wordt en krijg je dit zo snel mogelijk te horen.
 6. Contractvoorstel: Dit gesprek wordt met je gevoerd door Matthias, de eindverantwoordelijke. Accepteer je het voorstel… dan heten we je graag welkom als nieuwe collega Wijkservicecentrum.

Solliciteer op deze functie

Solliciteer nu als jij interesse hebt in deze functie. Heb je toch nog vragen en wil je dit telefonisch bespreken? Ons nummer is: 020 – 333 5700. De sollicitatie termijn verloopt op 31 maart 2017.

Standplaats: Laan van de helende meesters 431, Amstelveen
Uren per week: 32-36
Werk-/denkniveau: WO, HBO


Naar het Weblog
Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.