Home > Slimdeeldag – 5 oktober 2017

Slimdeeldag – 5 oktober 2017

 slim-3

Je kennis vergroten, workshops volgen, ervaringen delen, dat kan op deze Slimdeeldag.

Deze dag is voor verzorgenden en (wijk) verpleegkundigen van de Amstelring Wijkzorg en andere professionals uit de regio Amsterdam en omstreken.

Op 5 oktober 2017 is er  weer een mini Slimdeeldag. De drie pijlers zullen centraal staan tijdens deze dag: Financieel gezond, Goede zorg en Leuk & gezond werken.
Het wordt een leuke en leerzame middag, dat wil je niet missen!
De middag begint om 12:30 uur met een lunch en de rest van je programma kun je middels het aanmeldingsformulier (zie onderaan) zelf bepalen. Om 13.00u start het programma. Na de tweede workshopronde houden we jullie nog even in beweging! Om vervolgens af te sluiten met een kleine borrel en de kick-off van het verpleegtechnisch  gilde.

Ook zijn er standjes waar je informatie kan verkrijgen over:
– Kritisch redeneren
– Gildes

Locatie: Cultuurcentrum ‘De Griffioen’, Uilenstede 106, Amstelveen.
Let op, het parkeren kan een probleem zijn! We adviseren om met het OV te komen.


De-escalerend werken: Zorgen voor een ander én zorgen voor jezelf

Heb je in de wijk weleens te maken met moeilijk gedrag van cliënten? Kom je weleens bij mensen waar je continu in conflict lijkt te raken? Geeft de omgang met je zorgvragers je weleens een gespannen gevoel? Wat zou het dán fijn zijn als die zaken je niet zo maar overkomen, dat je het ziet aankomen en dat je ook weet wat je allemaal kan om de angel eruit te halen.

In deze workshop krijg je een inleiding in omgaan met spanning en moeilijk gedrag. Je leert spanning bij jezelf en anderen te herkennen en te beredeneren wat daarbij de beste benadering is. Hoewel ieder mens spanning op zijn eigen manier ervaart, maken we bij spanning allemaal ongeveer vergelijkbare fasen door. Deze kun je in kaart brengen met het crisisontwikkelingsmodel. Dit model staat centraal in deze actieve workshop, die een feest der herkenning is.

De workshop wordt verzorgd door Martijn Hoenen, de-escalatietrainer, trainingsacteur en verpleegkundige bij GGZ InGeest. Martijn heeft in alles wat hij doet maar één missie: mensen om zich heen zich veilig en gewaardeerd laten voelen, een aandoening hebben is namelijk zo al ingewikkeld genoeg. Hij staat bekend om zijn laagdrempelige aanpak, humor en interactieve manier van werken.

Wil je na de workshop nog meer weten of eens écht oefenen met moeilijk gedrag? Dat kan! Na de workshop zal hij een de-escalatietraining geven van twee dagdelen. Na de workshop kun je je hiervoor aanmelden.


Conditie

“Ik werk hard en fiets naar mijn werk en nóg is mijn conditie niet goed.”

Dit werd vaak gezegd op de slimdeeldag in februari, waar bij het onderdeel lichamelijke metingen bleek dat bij de meeste medewerkers het vetpercentage en BMI te hoog was, de buikomvang te groot en de conditie te laag. In sommige gevallen ook de bloeddruk te hoog. Wat is conditie en hoe krijg je – of onderhoud je de conditie?

In deze workshop wordt uitgelegd wat de verschillen zijn tussen gezondheid, fitheid en conditie. En hoe je deze 3 optimaal kan onderhouden.

Door: Paulien Zeinstra, fysiotherapeute (o.a. voor Amstelring, locatie Rozenholm/Aalsmeer)


“To wear or not to wear?” Feit en fictie over handschoengebruik

Maike Koningstein, deskundige infectiepreventie ziekenhuis Amstelland, geeft een workshop over het gebruik van handschoenen.

Er wordt een korte video getoond over overdracht micro-organismen (2 min). Vervolgens komen de volgende onderdelen aan bod: algemene voorzorgsmaatregelen, handhygiëne, voorbeeld hoe je jezelf kan besmetten met een vuile handschoen en overige praktijkvoorbeelden.


Gezonde bedrijfsvoering binnen zelfsturende teams

Tijdens deze workshop gaan we in op gezond roosteren en het organiseren van flexibiliteit binnen zelfsturende teams. We zien in de praktijk dat veel teams worstelen met een juiste balans tussen het personeel wat jullie tot jullie beschikking hebben en het aantal cliënten wat jullie per week van zorg voorzien. Het kan zijn dat deze twee niet voldoende met elkaar in balans zijn waardoor er binnen het team druk wordt ervaren. We gaan samen kijken naar hoe je binnen het team kunt bepalen wat voor jullie een gezonde balans is tussen cliënturen en contracturen en wat je samen kunt doen om een betere (lees; meer gezonde) balans te creëren binnen jullie team.

Door: Jeroen Hellingman en Lydia Hooijer (ondersteuning Wijkzorg)


Financieringen in de zorg

Alle financieringsstromen waar jullie mee te maken hebben in jullie dagelijkse werk hebben wij in kaart gebracht. Hierover is documentatie te vinden in de Wijkzorg app. In de praktijk kom je toch situaties tegen, waarbij het lastig is om te bepalen welke financieringsstroom er ingezet moet worden en wat er precies bij komt kijken. Het doel van deze workshop is om jullie in één workshop de informatie aan te bieden welke jullie nodig hebben voor het uitoefenen van jullie werk in de wijk.

Tijdens deze kennissessie zullen we een presentatie geven en elke financieringsstroom apart behandelen. Dit is ook het moment om al jullie vragen te stellen omtrent financieringen. We willen deze kennissessies met regelmaat laten gaan plaatsvinden op verschillende locaties. De workshop is interactief en we gaan met elkaar in discussie over de financieringsstromen, nieuwe ontwikkelingen en het delen van kennis zal centraal staan tijdens deze sessie. Wij weten ook niet altijd alles, maar met zijn allen weten we al veel meer dan ieder afzonderlijk.


Inschrijfformulier

 

Hulp bij de dagelijkse verzorging
Het geven van medicatie
Verpleegkundige handelingen
Verzorging van stoma of katheter
Stimuleren van maaltijd- en vochtinname en dieetadvies
Pijnbestrijding en palliatieve zorg
Verpleegtechnische zorg en nachtzorg
Advies bij aanvraag hulpmiddelen
Verwijzing naar andere specialisten
Aanmelden

Zoek uw wijkteam

Vul uw postcode in en zoek de contactgegevens van uw eigen wijkteam.